Със своите меки, сиви линии и елегантен, извит екстериор, Project Hive

...
Със своите меки, сиви линии и елегантен, извит екстериор, Project Hive
Коментари Харесай

Първото 3D принтирано училище в Европа ще отвори врати в Украйна

Със своите меки, сиви линии и грациозен, закривен екстериор, Project Hive наподобява по-малко като учебно заведение, а повече като козметичен център или музей на модерното изкуство. Отличителният външен тип припомня на пчелен кошер.

 

Но това, което прави постройката още по-различна и забавна е, че за построяването ѝ е употребен … 3D принтер.

 

Новото учебно заведение се намира в Лвов, Украйна. Стените му са с повърхност от 3 983 кв. фута и са отпечатани единствено за 40 часа.

 

 

Това е първият 3D отпечатан учебен център в Европа и първата постройка в света, която е 3D отпечатана във военна зона, споделя Жан-Кристоф Бонис, създател на Team4UA , организацията с нестопанска цел, виновна за пилотния план.

 

Пред CNN той споделя, че не е нито строител, нито проектант, само че благодарение на Изкуствения разсъдък може да форсира процеса на издигането на нови здания.

 

Project Hive ще даде на учебното заведение четири класни и стаи, с цел да бъде дадена опция за образование на доста деца, напуснали родните си места и заселили се в Лвов след началото на войната в Украйна.

 

 

Бонис се надява, че в случай че успее, планът ще разреши 3D принтирането да се трансформира в един от инструментите за бързо строителство във воюващата страна.

 

Някои специалисти са на мнение, че тази иновация може да бъде даже по-устойчива от обичайните способи.

 

 

Инфо: CNN

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР